Amazone
Door: Floor
Blijf op de hoogte en volg Floor
02 Augustus 2008 | Ecuador, Baños
Weer een update! We zijn net 3 dagen in de middle of nowhere geweest. En wat was het mooi. We reden door de Andes. Wat een onbeschrijflijk gebied. Ik kan niet beschrijven hoe mooi het was. Soms was het wel een beetje eng, de wegen zijn daar niet bijzonder goed, en op sommige stukken keek je zo de afgrond in. Een meter of 500!
Onderweg hadden we een tussenstop bij de warmwaterbronnen. Het water hiervan kwam rechtstreeks uit de vulkanen. Het was wel een beetje bizar, de mensen langs de kant stonden met winterjassen, wij lagen daar in bikini in bad!
We rijden verder en na een uurtje in de bus komen we aan bij de Amazone. We rijden door de bergen en kijken naar ben eden; eindeloos regenwoud. Ongelooflijk. We komen ´s avonds aan bij de lodge, maar dan is het al donker, dus we zien niets van het uitzicht. De volgende ochtend blijkt hoe mooi het is. We slapen bovenop een berg en kijken 200 meter boven het regenwoud uit. Wat bijzonder!
We maken een jungletocht met gids Alex, een echte indiaan. Hij is 23 en boy, wat een macho! In het begin is de tocht redelijk simpel. We wandelen en krijgen uitleg over de jungle. Later wordt het een stuk pittiger; we moeten door smalle paadjes en soms moeten we gaan "zitten" en dan omhoog klimmen. Wen, dat was niet voor pussy"s!! Rug aan de ene kant, voeten aan de andere kant. We gingen onder watervallen en door een vleermuizengrot. Keistoer.
Aan het eind van de middag gingen we met banden van de rivier af. Onderweg legde we aan bij een indianendorp. Daar kregen we uitleg over de gebruiken, het eten en drinken. Er zullen ongetwijfeld toeristen komen, maar ik had niet het idee dat het er stom liep.
´s avonds eten we gezellig bij de lodge (weinig andere keus in de Amazone!) en hangen we in de bar. Erg gezellig.
Vrijdag 1 aug
We zijn met een boot naar een dorpje gegaan waar een museum was over het jagen vroeger en nu. Bij zo´n museum moet je je niet teveel voorstellen, het was een rieten hutje. Onze gezichten werden geverfd door Alex, we waren voor even echte indianen.
´s middags gingen we naar een wilde-dieren-opvang-centrum. Lotty, dit was echt iets voor jou.
De meeste dieren lopen daar los. We zagen apen, papegaaien, een panter, luipaarden, trompeevogels, eenden en schildpadden. Leo werd nog half aangevallen door een aap.
Aan het eind van de middag gingen we nog een keer naar het apendorp (van enkele dagen terug) en we speelden wat met de aapjes. Althans, zij met ons. Een aap begon Valentine, een meisje uit de groep, zelfs te vlooien. Echt hilarisch.
2 mensen van de groep krijgen die dag bericht van overlijden binnen de familie, dus die gaan halsoverkop naar huis.
Zaterdag 3 augustus
Vandaag zijn we weggereden van de amazone. Onderweg noodweer gehad! De wegen -de meeste zijn niet geasfalteerd- zijn ontzettend glibberig.
Onderweg stoppen we om lekker te eten. Langs de kant van de weg, zo niet slim maar zo lekker. We zijn doorgereden naar Banos, waar we 2 volle dagen zullen doorbrengen. In het dorp (naja iets daarbuiten!) staat een vulkaan, die op dit moment as en gassen naar buiten spuwt. Er zijn folders uitgedeeld met evacuatieplannen voor het geval dat. Spannend.
Morgen gaan we raften en misschien paardrijden. Ik houd jullie op de hoogte.
Liefs, Floor
03 Augustus 2008 - 07:19
Hans:
Spuwende vulkanen in Equator hebben zelfs het Nederlandse nieuws gehaald! Ben benieuwd naar foto's. Geniet van alles.
Hans -
03 Augustus 2008 - 09:03
Lotty:
Ohhh Flooor dat is zooo gaaf :D :D !!
De vulkanen hebben idd het nieuws gehaald hier, spannend !
Wel op tijd wegrennen he, je haalt je adventure-kick maar ergens anders waar je het kunt navertellen ;) ! :denk walvissen: Haha !
Hoop dat je snel een keer wat foto's kunt uploaden, ben echt benieuwd :D !
xxxx -
03 Augustus 2008 - 20:04
Oma:
Hoi Floor,bedankt voor je gezellige verslagen.Wat een prachtige reis !!Voor alle vier ,ik was vandaag in Breda,alles goed.Groeten van oma,opa Mickey,tante Miek en oom Bob.Kusjes van Oma. -
04 Augustus 2008 - 09:55
Pussy:
Hey try before you die...
Wat een geweldig leven heb jij toch!! Errug gaaf om te lezen. Eneh ff kijken of die knollen daar ook kunnen eventen he!! proest. (of zijn het lama's verkleed als paard)
Dikke kus Wen -
04 Augustus 2008 - 13:46
Isolde:
Wat een spannend avontuur: Indiana Jones meets Tarzan OEWAHHOEWAAAAA!
You've got mail darling!
Grtz! -
06 Augustus 2008 - 19:13
Opa & Oma :
Wij zijn onder de indruk van jullie avonturen.
Het was leuk om de stem van Floor te horen. Wij zitten nu bij de buren met jullie mee te leven. Het is hier niet echt koud, een graadje of 26 (in de avond). We zijn blij dat jullie een leuke reis meemaken. Groetjes en een dikke kus aan alle vier ! Oma & Opa.